1. /
  2. Behandelvormen
  3. /
  4. Slaaptherapie

Slaaptherapie

Je hebt moeite met inslapen of doorslapen? Of ben je ben vaak wakker? Heb je overdag last van vermoeidheid?
Wil je weer lekker fit wakker worden en van je slaapprobleem afkomen?... Dan is slaaptherapie misschien iets voor jou.

Individuele behandeling

Wanneer je kiest voor deze behandeling bepaal je samen met mij de inhoud en de duur van de behandeling, waarbij we rekening houden met jouw wensen en behoeften.

"Slapeloosheid betekent dat je te weinig slaapt of dat de kwaliteit van je slaap niet voldoende is.

Kenmerken van slapeloosheid

Moeite met inslapen
Regelmatig wakker worden uit de slaap
Moeite om ’s nachts weer in te slapen na het wakker worden
Vroeg wakker worden en dan niet meer kunnen slapen
Niet voldoende uitgerust zijn na de slaap
Overmatige slaperigheid en moeheid overdag

Hoe ontstaat slapeloosheid

Oorzakelijke factoren
Lichamelijke klachten kunnen de slaap belemmeren, zoals pijn of plasdrang. Meestal is slapeloosheid echter het gevolg van spanningen. Door aanhoudende drukte overdag verwerk je gebeurtenissen vaak pas in bed. Aanhoudende gedachten ontnemen je de rust die nodig is om te kunnen slapen.

Instandhoudende factoren
Als slapeloosheid langer voortduurt, ontstaat een negatieve cirkel. Door oververmoeid overdag, functioneer je minder goed overdag. Je bent sneller geïrriteerd en voelt mogelijk ook verdriet en boosheid. Spanningen lopen hierdoor verder op. De slapeloosheid blijft zo voortduren en je komt in een vicieuze cirkel terecht die je niet meer zelf kunt doorbreken.

Wat is de aanpak

De behandeling is gericht op het verbeteren van je slaap. Samen met mij werk je aan het bereiken van jouw doel en kiezen we welke van de onderstaande tools jij nodig hebt voor een gezond slaappatroon.
Je krijgt ook gratis toegang tot een website met ondersteunende ontspanningsoefeningen, opdrachten en tips!

Balans als basis


Samen met mij ga je op zoek naar een evenwichtige leefsituatie, waarin belastingen (stress, zorgen, spanningen) worden afgewisseld met rust en ontspanning.

Rust en relax


Je leert weer rust vinden bij jezelf door ontspanningsmethoden. De oefeningen zijn zeer divers, zodat er altijd een geschikte methode voor je is. De oefeningen zijn online beschikbaar met je persoonlijke inlogcode, waardoor het thuis oefenen nu nog makkelijker is!
Gezond leven
Lichaamsbeweging, goede voeding, weinig stress en voldoende ontspanning zijn van levensbelang en essentieel voor een gezonde slaap. We ondersteunen je bij het maken en naleven van een persoonlijk ‘leefplan’.

Grip op gedachten


Piekergedachten kunnen je slaap verstoren. Met oefeningen als de ‘gedachtenstop’ of ‘Think Positive’ krijg je weer controle over je gedachten.</p>

Ritme en regels


Je krijgt inzicht in alle do’s en dont’s rondom slaap. Indien wenselijk stel de behandelaar ook een slaapschema voor je op om de slaap optimaal te reguleren.

Maak een afspraak

Je kunt zonder een verwijzing van huisarts of specialist naar Mensendieckde Purmer
De behandeling wordt vergoed via de aanvullende verzekering.

slaapoefentherapie logo
slaapslim logo

Volg ons via:

0299 - 64 98 22vraag@mensendieckdepurmer.nl
VoorwaardenPrivacyverklaring
Copyright © 2023 Mensendieck de Purmer
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram