Ontspanning nodig voor de stress van de feestdagen?

Mensendieck Groep Zaandam
  1. /
  2. Berichten
  3. /
  4. Nieuws
  5. /
  6. Ontspanning nodig voor de...

 

Kun je in de stressvolle december maand wel wat extra ontspanning gebruiken?

December is vaak druk met voorbereidingen de feestdagen. Zoals extra boodschappen, cadeautjes, afspreken met familie en vrienden. Dit alles kan veel stress geven. Het ontbreken van geliefden kan in deze periode ook extra moeilijk zijn. Wil je beter omgaan met deze stress en emoties? Heb je een moment van ontspanning nodig? Lees dan verder voor een korte beschrijving van 3 apps gericht op ontspanning. Zo kom jij de feestdagen ontspannen door!

 

Headspace

Is een Engelstalige app om te mediteren. Ervaring met meditatie is niet nodig. In een paar minuten krijg je een ontspannende meditatie.  Door geheugensteuntjes wordt je geholpen om meditatie op te nemen in je dagelijkse te doen. Er zijn 3 gratis basics, die ieder bestaan uit 10 sessies.

Verder kun je, tegen betaling, sessies doen gericht op: angst, slaap, depressiviteit, zwangerschap, kanker, omgaan met pijn, boosheid, zelfvertrouwen, acceptatie, focus en motivatie.

Mindfulness

Is een Nederlands talige app gericht op mindfulness. In deze  gratis app van VGZ krijg  je een programma van 25 oefeningen verdeeld over 5 weken. Dit programma kun je in je digitale agenda zetten. Je kunt ook zelf verschillende oefeningen kiezen. De oefeningen richten zich op ademhaling, ontspanning, visualisatie, meditatie, concentratie en beweging.

Stop, Breathe & Think

Een gratis app  met verschillende meditaties. Je kunt aangeven hoe je je voelt. Aan de hand daarvan krijg je aanbevolen mediatie, yoga of acupressuur videos. De timer helpt je om te focussen op je ademhaling en om kalmer te worden. Je kunt begeleide mediatie doen gericht op onder andere angst, stress, depressie, focus, compassie en slaap. De vooruitgang van je humeur en mediatie wordt bijgehouden. De app maakt het makkelijk om ontspanning dagelijks op te zoeken. Het vergroot je bewustzijn van je gedachten en emoties zoals stress. Er is ook een kindervariant Stop, Breathe & Think Kids.

Wilt u persoonlijke begeleiding bij het verminderen van stress?

Dan kunt u ook terecht bij 1 van onze oefentherapeuten Mensendieck van de Zaanse Mensendieck Groep. Zie www.mensendieckgroepzaanstreek.nl voor meer informatie over de therapeuten en adressen bij u in de buurt.

Wij wensen u ontspannen feestdagen toe en een heel fijn & gezond 2018!

Ina, Marlijn, Marlies, Francis & Ingeborg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons via:

0299 - 64 98 22vraag@mensendieckdepurmer.nl
VoorwaardenPrivacyverklaring
Copyright © 2021 Mensendieck de Purmer
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram