Triggerpointmassage

Ina Molenaar integreert triggerpointmassage in haar werkwijze binnen de oefentherapie Mensendieck om de behandeling waar nodig te kunnen ondersteunen.

Hoe ziet een behandeling triggerpointmassage eruit?

triggerpoints

De behandeling richt zich op de spierknopen zelf. Door middel van gerichte druk een tijd lang op de triggerpoint uit te oefenen, ontspannen de knopen in de spieren zich. Dit kan zeer pijnlijk zijn, maar het geeft daarna een onmiddellijke verlichting: pijn vermindert en de beweeglijkheid neemt direct toe. Een behandeling specifiek op deze spierknopen gericht, kan dus in één keer allerlei pijn- of bewegingsklachten oplossen. Ook en vaak zelfs júist de klachten waarmee u dacht te moeten leren leven.

Verder is het dan wel van belang dat er gewerkt wordt aan het voorkomen dat de klachten weer terugkomen. Dit wordt bereikt dmv Mensendieck; om te leren gaan met de juiste houding en beweging, ademhaling en ontspanning. Door de combinatie van triggerpointmassage en Mensendieck bent u sneller van uw klachten af en blijft u ook (langer)van uw klachten af.

Vooral de combinatie van triggerpointsmassage, dagelijkse zelfbehandeling (een paar minuten per dag), eenvoudige oefeningen en af en toe een gesprek over de oorzaak van de pijn en de vervolg aanpak, is de magische formule.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Ina en Ingeborg