Mindfulness

Mindfulness is een vorm van aandachtstraining die je in het nu brengt, in het huidige moment. Het is een methode die eeuwenoude wijsheid uit het Oosten combineert met de meest actuele inzichten uit het Westen. Je leert om aandacht te geven aan datgene wat je ervaart van moment tot moment zonder oordeel.

Met Mindfulness neem je even de tijd om niks te doen en niks te moeten. Je leert heel bewust te leven in plaats van op de automatische piloot en op een andere, vriendelijkere manier te kijken naar onaangename gedachten en gevoelens, zoals pijn en stress. Hierdoor leer je hier op een effectieve manier mee om te gaan. De onaangename gedachten en gevoelens zijn niet weg maar mogen er zijn!

Mindfulness wordt getraind met behulp van meditatietechnieken die zich bijvoorbeeld richten op de adem of op ons lichamelijk bewustzijn. Dit kan liggend, zittend of in beweging geoefend worden.

Mindfulness wordt in alle aangesloten praktijken toegepast en veelvuldig gebruikt bij het protocol voor chronische pijn.